nieuws

Fans FC Twente horen vrijdag van rechter of supportershome Vak-P gesloten blijft

Supporters van FC Twente horen nog voor het einde van de week of zij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen welkom zijn in het supportershome van Vak-P. De rechter doet vrijdag uitspraak in het kort geding tussen Vak-P en de gemeente Enschede, met als inzet het heropenen van het supportershome.
Het bestuur van Vak-P eiste vandaag dat de sluiting en het alcoholverbod per direct worden opgeheven. Volgens de supportersclub is de laatste wedstrijd van belang voor het verlengen van lidmaatschappen en gaan leden anders weglopen. FC Twente speelt zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd tegen FC Groningen.
Het bestuur vindt de sluiting van het home niet terecht, maar volgens de gemeente is de vondst van elf gram cocaïne voldoende voor sluiting van het home. De drugs werd tijdens een politieactie op 6 april, tijdens de wedstrijd FC Twente-PSV, gehouden. De supportersclub zegt dat er op veel meer plekken in de Grolsch Veste drugs worden gebruikt en dat FC Twente hiervoor verantwoordelijk is.
Verder vindt de supportersvereniging dat de burgemeester van Enschede bij de sluiting van het supportershome in het stadion van FC Twente misbruik heeft gemaakt van zijn macht.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.