nieuws

Zwolse cameraman Vincent Moes geniet volop van Giro d'Italia

Het is misschien wel één van de mooiste sportbaantjes op dit moment. De 26-jarige Vincent Moes uit Zwolle is drie weken lang aan het werk in Italië, waar hij tijdens de wielerwedstrijd Giro d'Italia de vaste cameraman is van Team Sunweb.
Met volle teugen geniet hij van de wedstrijd. Vooral gisteren was het smullen; de rit finishte namelijk op de vulkaan Etna op Sicilië.
"Het was echt bijzonder om zo'n mythische vulkaan op te rijden", vertelt Moes. "Ik geniet hier volop van. Ik ben nog niet eerder op de Etna geweest. Het doet wel wat met je."
Voor Moes is het de eerste grote wielerronde die hij van zo dichtbij meemaakt. "Het is echt een unieke ervaring. Ik heb het wel eens op de televisie gezien, maar om het in het echt mee te maken is wel een heel andere dimensie".

Eén team, één taak
Team Subweb, de ploeg van kopman Tom Dumoulin, gaat volgende maand ook van start in de Tour de France. Ook dan is Moes weer van de partij.   
Ook al heeft Moes weinig invloed op het verloop van de koers, hij voelt zich wel echt onderdeel van het team. "Iedereen is op elkaar afgestemd en iedereen heeft één focus. Iedereen is een schakel in de ketting", aldus Moes. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.