nieuws

OM eist vier maanden cel voor verwarde vrouw die haar hulphond stak

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Voor de rechtbank in Almelo is een gevangenisstraf van vier maanden geëist tegen een 27-jarige vrouw uit Holten. De vrouw zou vorig jaar niet alleen haar hulphond gestoken hebben met een mes, maar ook op verschillende momenten hulpverleners hebben aangevallen.
Eén van de hulpverleners was een psychiatrisch verpleegkundige. Die bezocht in mei vorig jaar de vrouw op het politiebureau in Enschede, waar de Holtense in verwarde toestand binnen was gebracht. Vanuit het niets zou ze de verpleegkundige in zijn vinger gebeten hebben.

Plukken haar

Eerder die maand zou de vrouw een medewerkster van de huisartsenpost in Almelo zijn aangevlogen; ze trok hele plukken haar uit het hoofd van haar slachtoffer. Een maand eerder zou ze een begeleidster te lijf zijn gegaan met een sleutelbos.
De 27-jarige heeft meerdere gedragsproblemen. Ze weigerde mee te werken met onderzoeken van gedragsdeskundigen, waardoor ze uiteindelijk naar het Pieter Baan Centrum werd gestuurd voor een onderzoek. Dat is opmerkelijk, de mishandelingen waar de vrouw van verdacht wordt kunnen namelijk niet leiden tot tbs.

Voorarrest

Na haar aanhouding zat de vrouw bijna acht maanden in voorarrest. Ze heeft nu begeleiding van een gespecialiseerde hulpverleenster en woont niet meer in Holten. Zoals het eruit ziet krijgt de vrouw haar hulphond terug. Het gaat goed met de hond.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.