nieuws

Soumaoro van FC Twente naar Go Ahead Eagles

Brem Soumaoro (links)
Brem Soumaoro (links) © Pro Shots
Brem Soumaoro verruilt FC Twente voor Go Ahead Eagles. De 20-jarige middenvelder tekent in Deventer een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.
"Brem heeft alle kenmerken van een moderne middenvelder", aldus technisch manager Dennis Bekking van Go Ahead Eagles. "Hij heeft een mooie lengte, is sterk, atletisch, dynamisch en beschikt over een prima balbehandeling. Bovendien beschikt hij over een groot doorzettingsvermogen, dat hem helpt in zijn ontwikkeling. De ontwikkeling die Brem de afgelopen jaren in de verschillende seniorencompetities heeft gemaakt en die hij nu in Deventer gaat doorzetten. Daar zijn we van overtuigd."

Aanvoerder
Soumaoro is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Twente. In het beloftenteam, dat uitkomt in de 2e divisie, was hij dit seizoen aanvoerder. Bij Jong FC Twente speelde hij de afgelopen seizoenen 26 wedstrijden. De controlerende middenvelder scoorde daarin niet. Tot een optreden in het eerste elftal van FC Twente is het niet gekomen.

"Blij met kans bij Go Ahead Eagles"

Bij Jong FC Twente is ex-Go Ahead Eagles-middenvelder Paul Bosvelt dit seizoen de trainer. "Onder hem heb ik me verder kunnen ontwikkelen, ook op tactisch vlak. Mede daardoor kan ik echt puur als verdedigende middenvelder spelen, maar ook als box-to-box-speler. Verdedigend kan ik een wedstrijd echt lezen, zoals dat zo mooi heet; in balbezit moet ik me op dat vlak nog verbeteren", aldus Soumaoro. "Daarvoor is het belangrijk om echt vast deel uit te maken van een eerste selectie. Ik ben heel erg blij dat Go Ahead Eagles me die kans biedt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.