nieuws

Winnares Zorgmedewerker 2017: "Je doet het omdat het vanzelfsprekend is"

Henrieke de Vries, medewerker van IJsselheemlocatie De Amandelboom in Kampen, is uitgeroepen tot Zorgmedewerker van het Jaar 2017. Gisteravond was de blauwe loper uitgelegd en een erehaag van collega's stond haar op te wachten. Totaal overrompeld kwam ze De Amandelboom binnen. "Ik was helemaal overdonderd gisteren, ik had geen idee," zegt ze in Overijssel Vandaag op TV Oost.  Â
Ze kreeg mooie woorden over haar betrokkenheid bij de bewoners en over haar vurige strijd om het zo goed mogelijk te regelen voor ‘onze ouderen’. De titel nam ze met trots in ontvangst, maar wel met de kanttekening dat die eigenlijk ook voor al haar collega’s geldt. “We doen het met z’n allen.”

Een voorbeeld voor velen

Dat was ook wat bestuurder Helene Wüst beaamde. “Maar jij bent wel degene die voorop is gegaan en daarmee ben je een voorbeeld voor velen. Een held in mijn ogen.”

Maatwerk

Henrieke de Vries pleit ook voor meer maatwerk in het woonzorgcentrum. "In plaats van algemene regels voor alle bewoners is het veel beter dat je per individuele bewoner kijkt welke regel goed is voor die bewoner." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.