nieuws

Sportpsychologe ontwikkelt app om beter te presteren

Vraag jij je wel eens af hoe je de sportieve prestaties van jouw sportteam naar een hoger niveau tilt? Of ben je coach en wil je jouw sporters beter kunnen coachen?Â
Sportpsychologe Rianne van Strien ontwikkelde een applicatie, die tips geeft over hoe je jouw krachten, of die van een team, nog beter kunt gebruiken. De Deventerse werkt dagelijks met sporters, coaches en teams op allerlei niveau's, die gebruik maken van de applicatie. "Dan moet je denken aan scholen, bedrijven en diverse sportteams in Overijssel."

Applicatie

Hoe meer we onze voorkeuren gebruiken, hoe meer energie dit oplevert en hoe beter het resultaat is. Dat is het idee achter PerformanceTypes. Het team achter deze applicatie brengt de voorkeuren van sporters, scholieren of teams in kaart door een grondige analyse. De verzamelde gegevens worden vervolgens verwerkt in de applicatie en op basis daarvan krijgt de coach, of de sporter, tips over hoe de gebruiker zijn eigen of andermans natuurlijke kracht optimaal kan gebruiken. 

Jungiaanse typologie

De Deventerse sportpsychologe is de drijvende kracht achter PerformanceTypes. De afgelopen jaren heeft zij veel kennis en ervaring opgedaan over Jungiaanse typologie, de methode die wordt gebruikt om je persoonlijke voorkeuren in kaart te brengen. In Overijssel wordt de app gebruikt door scholen en sportteams. "Onze applicatie wordt gebruikt bij de jeugdopleiding van PEC Zwolle en door de volleybalheren van Coníche Topvolleybal Zwolle", vertelt van Strien. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.