nieuws

Supportershome Vak-P blijft dicht, home niet open tijdens laatste duel FC Twente

Het supportershome van Vak-P van FC Twente blijft voorlopig dicht. De rechter oordeelt dat de burgemeester van Enschede het sluitingsbesluit terecht heeft genomen. Het home kan dus aankomende zondag in het laatste thuisduel, tegen FC Groningen, niet open.
Het honk werd eerder dit jaar gesloten omdat er bij een politie-inval drugs waren gevonden. Het bestuur van het fanatieke supportersvak vocht de sluiting aan.
Volgens de politie en de gemeente Enschede is er sprake van handel in drugs en niet van eigen gebruik. De rechter zegt dat Vak-P geen goede tegenargumenten heeft.
Politie-inval
Burgemeester Onno van Veldhuizen besloot tot de sluiting van het supportershome na de politie-inval op donderdagavond 6 april, tijdens het duel tussen FC Twente en PSV. Volgens de politie was deze actie noodzakelijk om drugshandel te kunnen aantonen in het home.
Bij de inval werd volgens de gemeente Enschede zeventien gram cocaïne gevonden. Dat lijkt niet veel, maar volgens de politie gaat het hier ook om ondermijning door de georganiseerde misdaad en dat wordt niet geaccepteerd.
Leden van motorclub Satudarah zouden bepalen wie er wel en niet naar binnen mochten. Zowel het bestuur van Vak-P als een kopstuk van Satudarah ontkent dat. Volgens de gemeente Enschede was de inmenging van Satudarah echter niet de reden om het honk te sluiten, maar de handel in drugs.
Na de inval waren er rondom het stadion ongeregeldheden. 

Drugs in skyboxen

De advocaat van Vak-P zei woensdag tijdens het kort geding dat zelfs in de skyboxen en de TOS-sponsorruimte van de Grolsch Veste drugs worden gebruikt.
Die uitspraak zette bij het bestuur van de sponsorclub kwaad bloed. "Het speelpleinargument van de advocaat van Vak-P is natuurlijk een van de zwakste, zo niet het slechtste argument van de laatste honderd jaar. 'Zij doen het toch ook, dus laat ons dan met rust'. Echt, wij gunnen Vak-P een betere advocaat", zei Coen Brinkman, voorzitter van de businessclub.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.