Curator: 'Ledental failliete Golfclub Weleveld in Zenderen was veel te laag om rendabel te zijn'

Slechts 120 leden. Terwijl er 300 tot 350 nodig waren om rendabel te zijn. Volgens curator Henk Gotink is het lage ledental de reden dat het twee jaar na de opening al mis ging bij Golfpark Weleveld in Zenderen.Â

"Het onderhoud aan de banen is duur. Het bedrijf dat het golfpark onderhield was hier dagelijks met drie personen aan het werk. Door het lage ledenaantal komt er onvoldoende geld binnen om dat te bekostigen. Het onderhoudsbedrijf heeft nog een rekening open staan van 200.000 euro", vertelt Gotink. 

Is de golfbaan nog open? 

Vandaag maken nog enkele leden gebruik van de baan in Zenderen. Dat is over een paar dagen waarschijnlijk niet meer mogelijk. Het onderhoud ligt stil en het gras is dan te hoog. Ook uit het clubgebouw verdwijnen al spullen. Een drankgroothandel haalt in de ochtend een voorraad kratten en een koeling uit het clubhuis. 

"Het is een ingewikkeld faillissement", zegt Gotink. "Sommige stukken grond zijn eigendom van meerdere partijen en we hebben te maken met verschillende borgstellingen." De gemeente Borne staat bijvoorbeeld voor 500.000 euro garant voor de Stichting Golfpark Weleveld. 

'Complex dossier'

"Wij zijn al sinds oktober in gesprek om te kijken of we wat kunnen doen om dit te redden", zegt wethouder Herman Mulder van Borne. "We gaan eerst met de curator om tafel. Het is een complex dossier, ik heb nu nog geen idee wat er met onze garantstelling gaat gebeuren."

Voor het faillissement is uitvoerig gesproken met enkele gegadigden die Golfpark Weleveld over wilden nemen, maar daarbij stonden niet bij alle partijen de neuzen dezelfde kant op. "Ook speelde de enorme schuldenlast een grote rol", zegt curator Gotink. "Nu het faillissement is uitgesproken praat je over de overdracht zonder schulden, dat biedt meer perspectief."

Zoektocht naar overnamekandidaat

Toch blijft het volgens de curator een lastig verhaal. Het ledenaantal van de golfclub zal namelijk drastisch omhoog moeten. "Het zou voor alle partijen het beste zijn als zich iemand meldt die hier mogelijkheden ziet om tot een rendabele exploitatie te komen en het lukt om tot een vergroting van het ledenaantal te komen. Die gegadigde heeft zich nog niet gemeld. Maar het faillissement is pas een dag oud, ik heb hoop."

Deel dit artikel: