nieuws

OM wil tbs voor man die Karin Bok uit Haaksbergen doodde met twee jaar verlengen

Stille tocht voor Karin Bok in 2012
Stille tocht voor Karin Bok in 2012
Het Openbaar Ministerie wil de tbs van de man die in 2012 Karin Bok uit Haaksbergen doodde met twee jaar verlengen. Dat maakte de officier van justitie vanmiddag bekend bij de rechtbank in Almelo.
De 41-jarige Haaksbergernaar wurgde en stak de vrouw in 2012 op straat voor haar woning. De gewelddadige dood was een schok voor het dorp, Bok was geliefd binnen de gemeenschap. Meer dan 1500 mensen liepen twee dagen na haar dood in een stille tocht door Haaksbergen.

Paranoïde schizofrenie

De man bleek al lange tijd aan paranoïde schizofrenie te lijden toen hij Bok doodde. De man was bekend bij de geestelijke gezondheidszorg en er waren grote zorgen om zijn gedrag.
De politie had al een zorggesprek met de man in de planning staan voordat die de vrouw doodde. Tijdens de strafzaak bleek dat de 41-jarige zich niets kon herinneren van zijn daad.

Positief over ontwikkeling

Inmiddels zitten de eerste twee jaar van de tbs erop en is er veel veranderd. Niet alleen heeft de man het besef dat hij ziek is, hij krijgt op dit moment een langwerkende medicatie waardoor zijn psychoses zijn verdwenen.
De kliniek waar de 41-jarige verblijft is positief over de ontwikkeling die de man doormaakt. De man gaat met met begeleiding de stad in en er is verlof aangevraagd zodat hij kan gaan werken.

'Meer zekerheid'

Toch wil de kliniek dat de tbs nog twee jaar verlengd wordt. Dat geeft meer zekerheid voor een goed verloop van de behandeling. In de rechtbank liet de veroordeelde weten het daar mee eens te zijn. Hij gaf aan blij te zijn dat de psychoses verdwenen zijn.
De rechtbank doet op 24 mei uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.