nieuws

Mammoet Boris is in Borne aangekomen

Mammoet Boris is vanmiddag met veel belangstelling onthaald in Borne. Om vijf uur precies kwam het beeld op een dieplader het Dorsetplein opgereden.
Wie vanmiddag tussen 13:00 uur en 15:00 uur over de A1 reed heeft Boris misschien wel gezien. Want Boris de mammoet is in Hoofddorp vervaardigd en is op een dieplader naar Borne gereden.
Er waren veel kinderen aanwezig in het centrum van Borne die de mammoet meteen even wilden aanraken. En dat is ook de bedoeling. "Het beeld moet mensen bewust maken van de historie van Borne en de inwoners verbinden", zegt kunstenaar en initiatiefnemer Patrick Josso.

Botten van mammoet in Borne gevonden

In 1996 werden botten gevonden van een mammoet. Het meest complete skelet ooit in Nederland gevonden van een wolharige mammoet.
Boris is onderdeel van een permanente collectie van museum de Twentse Welle. 
In Borne herinnerde niets meer van deze bijzondere vondst. Voor kunstenaar Patrick Josso reden om een mooi standbeeld neer te zetten. Het beeld komt te staan in het park Scholtenhof. Daar wordt het park nu voor aangepast. Het is de bedoeling dat vanaf de Bornse Melbuul’ndagen Boris te bewonderen valt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.