Landstede Basketbal plaatst zich voor finale na beslissingsduel

Landstede - Leiden
De basketballers van Landstede mogen zich opmaken voor de finale om de landstitel. In de zevende en allesbeslissende wedstrijd van de halve finales werd ZZ Leiden in eigen huis verslagen, 83-56.
Landstede wist vanaf het begin wat er op het spel stond en oogde scherp. Dat resulteerde in een sterk eerste kwart waarin de bezoekers uit Leiden overlopen werden, 22-11. In het tweede kwart drukte de thuisploeg het gaspedaal nog verder in en werd ZZ Leiden op ruime achterstand gezet. Bij rust was het 49-22.
In het derde kwart werd de voorsprong vastgehouden door de ploeg van Herman van den Belt (67-43) en was het duel beslist. In het laatste kwart speelde Landstede de wedstrijd vakkundig uit (83-56) en plaatst zich daardoor voor de finale van de play-offs. Daarin is Donar de tegenstander, te beginnen aankomende zaterdag in Groningen.