nieuws

Rijbewijzen ingevorderd bij alcoholcontroles in Kuinre en Steenwijk

Alcoholcontroles in Kuinre en Steenwijk
Alcoholcontroles in Kuinre en Steenwijk
Bij een alcoholcontrole in Kuinre heeft een automobilist zijn rijbewijs in moeten leveren. Het gaat om een beginnende bestuurder. Hij blies 480 ug/l, wat gelijk is aan een promillage van ongeveer 1,10. Bovendien kreeg de automobilist een rijverbod van zes uur. Ook moet hij een cursus volgen bij het CBR.Â
Tijdens dezelfde controle kreeg een andere bestuurder een bekeuring omdat hij zijn gordel niet om had, een derde automobilist bestuurde een aanhanger zonder dat hij in het bezit was van het vereiste BE-rijbewijs. In totaal hebben 425 bestuurders een blaastest afgelegd. 

Ook controle in Steenwijk

Even verderop was de politie gisterenavond ook druk bezig met een controle. In Steenwijk hadden twee automobilisten teveel gedronken: respectievelijk 255 en 455 ug/l. In totaal moesten 70 bestuurders een ademtest doen. 
Tijdens de controle reed bovendien een 23-jarige bestuurder met 154 kilometer per uur langs, waar slechts 80 is toegestaan. Dit terwijl hij nog enkele leeftijdsgenoten in de auto had. Uit een blaastest bleek dat hij niet teveel had gedronken, wel krijgt hij een proces-verbaal en is zijn rijbewijs ingevorderd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.