nieuws

VolkerWessels voor 23 euro per aandeel naar de beurs

Bouwbedrijf VolkerWessels uit Rijssen heeft de prijs voor de beursgang van vandaag vastgesteld op 23 euro per aandeel. Daarmee komt de opbrengst voor de familie Wessels op minstens 575 miljoen euro.Â
De familie brengt een minderheidsbelang naar de beurs. Reggeborgh, een andere grote belanghebber in VolkerWessels, verkoopt minstens 25 miljoen aandelen. Aan het bouwbedrijf als geheel komt een prijskaartje te hangen van ruim 1,8 miljard euro. 

Optie voor extra aandelen

Met banken is afgesproken dat er extra aandelen aangeboden mogen worden, mocht de belangstelling groot zijn. Als het zover komt, dan kan de opbrengst oplopen tot 661 miljoen euro. 
Vorige maand besloot VolkerWessels om naar de beurs te gaan. Het één na grootste bouwbedrijf van Nederland heeft ongeveer 15.000 mensen in dienst. Het beursplein in Amsterdam is overigens niet nieuw voor VolkerWessels, in 2003 haalde de familie Wessels het bedrijf juist van de beurs. 

Sterke opening

VolkerWessels kende een sterke start: kort na de opening van de beurs klom de koers met twee procent naar 23,60 euro per aandeel. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.