nieuws
Denktank Twente wil snellere aanpak A1 en meer geld voor onderwijs
Radioreportage Twentse denktank wil snellere aanleg A1
Twentse kopstukken uit de politiek, het bedrijfsleven, het onderwijs en van kennisinstellingen willen een versnelde aanpak van de A1 en meer geld voor onderwijs.
In Enschede kwam vanmorgen de Twente Board bijeen om te debatteren over de toekomst van de regio. Met de bevindingen kunnen lobbyisten aan de slag in Den Haag en Brussel. Er was volgens onafhankelijk voorzitter Geert Braaksma veel aandacht voor het investeren, opleiden en vasthouden van technisch talent en de ambitie van Twente als technische regio. Recent is over dit onderwerp een brief aangeboden aan informateur Schippers.
Binnen vier jaar een bredere A1
Ook de bereikbaarheid van de regio kwam ter sprake en dan met name de verbreding van de snelweg A1. Daar moet eerder mee worden begonnen. Technisch gezien is een uitbreiding van het aantal rijstroken binnen vier jaar haalbaar, aldus Braaksma. Een provinciale en regionale financiële bijdrage is daarbij zeer wenselijk.
Twentse kopstukken
In de Twentse denktank zitten onder anderen Victor van der Chijs van de Universiteit Twente, John van der Vegt van het ROC, Wim Boomkamp van Saxion, Onno van Veldhuizen en Sander Schelberg als burgemeesters van respectievelijk Enschede en Hengelo, gedeputeerde Eddy van Hijum, Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt en Han ten Broeke, Jaap Spoorenberg van de Stichting Industriële kring Twente, Hans Kroeze van VNO-NCW, Jaap Beernink van de Technologie Kring Twente, Ton Rijkers namens de zorg en voorzitter Geert Braaksma.
Spin-off UT Twente
De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding bij Demcon. De high-end technologieleverancier van producten en systemen begon in 1993 vanuit de UT en is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 250 medewerkers en met meerdere vestigingen in Nederland en Duitsland. De Enschedese vestiging wordt binnenkort fors uitgebreid.