nieuws

Andersen vervangt Bijen in verdediging FC Twente tegen Groningen

Joachim Andersen keert bij FC Twente na een schorsing terug in de basis voor het duel tegen FC Groningen. Hij is de vervanger van Peet Bijen, die op zijn beurt geschorst is.
Verder laat trainer Rene Hake zijn elftal intact voor het laatste duel van het seizoen. Oussama Assaidi keert terug in de selectie. Voor FC Twente staat er in de laatste thuiswedstrijd niets meer op het spel, aangezien het niet mag deelnemen aan de play-offs. Dat Twente daar niet aan mee mag doen stuit Hake tegen de borst: "Uiteindelijk wel, want uiteindelijk is het goed voor spelers om dat soort wedstrijden te spelen. Goed voor hun ontwikkeling, maar ook goed voor de club, want je speelt om toch nog Europees voetbal te kunnen halen. Dus dat zijn toch wel dingen die er dan eigenlijk bij horen, maar er niet zijn."

Bijzonder seizoen

Hake vindt dat Twente het seizoen goed af moet sluiten en vertelt waarom: "Dat is een appèl doen op een jaar lang keihard werken met elkaar, maar ook denk ik laten zien aan de mensen, aan de club, dat dit seizoen toch een bijzonder seizoen is geweest. Maar ook als dank naar de trouwe mensen denk ik, het publiek de sponsoren die toch in een hele moeilijke tijd de club zijn blijven steunen en dus ook het elftal."

Verantwoordelijkheid

"Het hele jaar hebben we daar voordeel van gehad en gemerkt dat iedereen er was en dat iedereen steunde en mede daardoor heb je het seizoen gedraaid die je hebt gedraaid. En ik vind ten opzichte van die mensen heb je een verantwoordelijkheid en daarnaast heb je ook een verantwoordelijkheid naar jezelf, naar elkaar, naar het team om dat met elkaar goed te doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.