nieuws

Titelprolongatie lijkt verkeken voor voetbalsters FC Twente na remise bij Ajax

FC Twente Vrouwen kan prolongatie van de titel zo goed als vergeten. De landskampioen van de afgelopen vier jaar speelde, net als vorige week, met 1-1 gelijk bij Ajax en stelde daarmee het kampioensfeest van de Amsterdammers nog even uit.
Ajax kwam al snel op voorsprong op sportpark De Toekomst via een treffer van Van den Bighelaar, die met een hoogstandje voor de 1-0 zorgde. In de eerste helft hadden de Amsterdammers de overhand, maar bleef het bij dat ene doelpunt. Na rust waren de rollen omgedraaid en ging FC Twente op zoek naar de gelijkmaker. Die werd snel gevonden door Ellen Jansen, 1-1. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in de hoofdstad en blijft het gat tussen de ploeg van Tommy Stroot en Ajax vijf punten, met nog twee wedstrijden te gaan.

PEC Zwolle onderuit in Velsen-Zuid

PEC Zwolle ging op bezoek bij Telstar met 4-3 onderuit. Het was een wedstrijd met twee gezichten want bij rust leidde de thuisploeg met 3-0 na drie treffers van Snoeijs. Na rust werd het 4-0 via Visser. De Zwollenaren vochten zich vervolgens terug in de wedstrijd en kwamen na doelpunten van Van Daelen, De Graaf en Van Vilsteren nog dichtbij, maar het bleef bij 4-3 in Velsen-Zuid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.