nieuws

Aanvoerder Maud Roetgering teleurgesteld: "Gelijkspel niet voldoende"

FC Twente speelde vanavond met 1-1 gelijk bij Ajax en lijkt daarmee definitief afgehaakt voor prolongatie van de titel. Met nog twee wedstrijden te spelen blijft het gat met de Amsterdammers vijf punten. Aanvoerder Maud Roetgering weet dat de kans op het kampioenschap zo goed als uit zicht is.Â
"Ik denk dat we realistisch moeten zijn. We hadden vanavond moeten winnen om nog enigszins druk op Ajax te houden, een gelijkspel is niet voldoende", sprak de verdediger teleurgesteld. "Ik ga er vanuit dat zij gewoon de laatste twee wedstrijden winnen dus is het seizoen in principe gespeeld. Ik denk niet dat dit de wedstrijd was waar wij de punten hebben laten liggen, we hebben over het gehele seizoen punten laten liggen waar we ze niet moesten laten liggen. We hebben het kampioenschap niet vanavond verloren, maar dat gaat structureel over het hele seizoen."
Aan de kwaliteit van de spelersgroep heeft het volgens Roetgering niet gelegen. "Er zijn goede spelers vertrokken, maar er zijn ook gigantisch goede spelers voor teruggekomen, ik denk niet dat het daarmee te maken heeft. Heel cliché, maar als je vier keer kampioen wordt op rij dan wordt het steeds moeilijker. Het gros van de meiden is nog steeds hetzelfde en om dan steeds met diezelfde meiden kampioen te worden, wordt gewoon lastig", aldus Roetgering. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.