nieuws

Boer Henk Aa uit Heino noemt staatssecretaris Van Dam 'slechte verliezer'

'Een slechte verliezer'. Zo betitelt bioboer Henk Aa uit Heino staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Van Dam gaat in hoger beroep tegen de rechterlijke uitspraak dat Aa en vier andere bioboeren hun veestapel niet hoeven inkrimpen. Â
De Nederlandse veestapel moet krimpen om te kunnen voldoen aan Europese regelgeving op het gebied van mest.
Mocht de uitspraak van de rechter in hoger beroep worden teruggedraaid, dan moet Aa alsnog 27 koeien naar de slacht brengen. De bioboer zag het hoger beroep wel aankomen: "Van Dam heeft een geweldige klerezooi van de wetgeving gemaakt. Daar gaat hij vrolijk mee verder."

"Hij probeert de zaak te traineren"

Volgens Aa probeert Van Dam de zaak te vertragen, zodat boeren alsnog overstag gaan. "Het proces duurt zo weer langer. Veel boeren zullen kiezen voor veiligheid en alsnog koeien inleveren. Anders krijgen ze geweldige boetes: 240 euro per koe per maand. De meeste boeren kunnen dat niet ophoesten."
De Heinose bioboer weigert echter op te geven. "Het is een schandalige toestand. Ik doe er niet aan mee, ik breng geen drachtige koeien naar de slacht. Een man een man, een woord een woord", stelt Aa. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.