Basketbaldames Jolly Jumpers kampioen in promotiedivisie

Jolly Jumpers is zaterdagmiddag kampioen geworden in de promotiedivisie. In de finalewedstrijd was de formatie uit Tubbergen met 68-47 te sterk voor DAS uit Delft.Â
In Sportcentrum Landstede in Zwolle werd de basis van de overwinning gelegd in het eerste kwart, want Jolly Jumpers ging goed van start en nam een voorsprong van 20-7. Vervolgens werd dat goede spel voortgezet en stond het 38-23 bij rust. Na rust zette DAS wel aan, maar Jolly Jumpers kwam uiteindelijk niet meer in de problemen en kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Geen promotie

Door de overwinning kan Jolly Jumpers promoveren naar de eredivisie, maar de club ziet daar van af. Reden daarvoor is dat er een aantal ervaren speelsters stoppen en de club niet met een jonge ploeg in de hoogste afdeling wil spelen.