nieuws

Heracles Almelo grijpt naast play-offs bij kampioen Feyenoord

Heracles Almelo heeft zich niet weten te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van John Stegeman verloor met 3-1 van Feyenoord, dat daarmee kampioen van Nederland. Doordat FC Groningen bij FC Twente won, staan de Almeloërs met lege handen. 
De belangen waren groot in Rotterdam en dat werd al snel duidelijk. Al binnen de minuut ontplofte De Kuip toen Kuyt met een knap geplaatst schot voor de 1-0 zorgde. Diezelfde Kuyt zorgde ervoor dat Feyenoord even later op rozen zat door een voorzet van Elia binnen te koppen. Nadat de storm was gaan liggen kon Heracles vaker in balbezit komen, maar dat leidde niet tot grote kansen. Op slag van rust kon Kuyt zin hatttrick maken en de wedstrijd in het slot gooien, maar zijn schot ging naast.
Na rust bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en kon Heracles geen vuist maken. Na een uur spelen kreeg Heracles uit het niets een kans via Niemeijer, maar hij kon een prachtige pass van Hoogma niet afronden. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid via wederom Kuyt, die vanaf elke meter zijn hattrick maakte. Een minuut voor redde Heracles de eer via een knappe treffer van invaller Van Ooijen. Dat was ook het slotakkoord in Rotterdam.

Feyenoord - Heracles Almelo 3-1

1-0 Kuyt (1)
2-0 Kuyt (10)
3-0 Kuyt (84/strafschop)
3-1 Van Ooijen (89)
Arbiter: Higler
Geel: Van der Heijden, Kuyt, Bruns, Te Wierik 
Feyenoord: Jones; Nieuwkoop (Karsdorp/81), Botteghin, Van der Heijden, Kongolo (Nelom53); El Ahmadi, Kuijt, Toornstra; Berghuis, Jørgensen, Elia (Basacikoglu/76).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Fledderus; Niemeijer (Van Ooijen/74), Pelupessy, Bruns (Pröpper/82); Kuwas, Armenteros, Peterson (Darri/80).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.