nieuws

Zwolse Feyenoord-fan mag van mentor naar huldiging: 'sommige dingen zijn belangrijker dan school'

Een mentor van een middelbare school in Zwolle heeft de dag van een jonge Feyenoord-fan nog mooier gemaakt dan die al was. De leerling vroeg of hij morgen naar de huldiging van de kersverse kampioen van Nederland mag en kreeg daarvoor toestemming van zijn mentor. "Sommige dingen zijn belangrijker dan school."
De jongen stuurde de leraar vanmiddag na het laatste fluitsignaal in de Kuip een berichtje via Whatsapp. "Ik wil morgen graag naar de huldiging, ik zou me ziek kunnen melden maar ben toch liever eerlijk. Vindt u het erg als ik morgen afwezig ben?"

Tattoo

Blijkbaar had de moeder van de jonge supporter haar toestemming al gegeven, want zij wilde wel even bellen als het nodig was. "Alleen als je terugkomt met een tattoo", was de eerste reactie van de mentor, die daarna zei dat sommige dingen belangrijker zijn dan school en daarmee toestemming gaf om afwezig te zijn. Moeder moet morgen nog wel even naar school bellen om door te geven dat haar zoon er niet is.
Omdat de jongen nog leerplichtig is en de leraar anoniem wil blijven, melden wij niet om welke school in Zwolle het gaat. De naam van de school en van de leraar zijn bij de redactie bekend.
Nu afwachten of de Feyenoord-fan dinsdag met een tattoo op school komt...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.