nieuws

GroenLinks wil dat Zwolle zich inzet voor gifvrij tuinieren

De gemeente Zwolle moet zich actief inzitten voor gifvrij tuinieren. Dat vindt de Zwolse afdeling van GroenLinks. Waterbedrijf Vitens is onlangs in Gelderland gestart met de campagne 'Bescherm je drinkwater' en als het aan de fractie ligt, sluit Zwolle zich hierbij aan.
Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van tuinbezitters chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt op hun erf. Deze stoffen komen uiteindelijk in het grondwater waarvan Vitens drinkwater maakt. Vitens zegt dat de tuinier verantwoordelijk is voor zo’n tien procent van de resten van bestrijdingsmiddelen die worden aangetroffen in waterwingebieden.
Omdat er nog geen wettelijk verbod op producten als Roundup is, begint het drinkwaterbedrijf een campagne om de tuinier te ‘vergroenen'.

Mars

"Van middelen als Roundup en Imex zegt Vitens dat particulieren deze 'nooit moet gebruiken in de tuin'. Dat pleidooi sluit naadloos aan op de bezwaren die breder leven tegen Roundup en Monsanto, fabrikant van landbouwproducten", zegt Remko de Paus van GroenLinks Zwolle.
"Op zaterdag 20 mei vindt in Zwolle opnieuw een mars tegen Monsanto plaats, die GroenLinks van harte steunt."

Engelse Werk

GroenLinks wil van het college van burgemeester en wethouders van Zwolle weten of de gemeente actief mee wil doen zodra de campagne start in Overijssel. Als het aan de partij ligt, begint het college met het informeren van de inwoners van waterwingebied Engelse Werk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.