nieuws

Vrijgekocht: Film over 'mensen die het anders doen' bij TV Oost

Mast van RTV Oost naast hoofdkantoor in Hengelo
Mast van RTV Oost naast hoofdkantoor in Hengelo
Mensen die meer uit het leven willen halen dan geld verdienen en uitgeven. Die zijn er ook in Overijssel. Op Hemelvaartsdag zendt TV Oost het filmportret 'Vrijgekocht' uit van mensen 'die het anders doen'.
Naar school. Studieschuld opbouwen. Baan zoeken. Huur betalen. Schuld afbetalen. Huis kopen. Nieuwe schuld. Carrière maken. Schuld weer afbetalen. Het is allemaal zo normaal. Iedereen doet het, omdat de maatschappij daarop draait. Maar wat als je niet elke week veertig uur kwijt wilt aan werken? 
Het anders doen; moet je dan uit de maatschappij stappen, of kan het ook minder extreem? Met die vragen zijn cameraman Roel Millenaar en journalist Carlijn Assink op pad gegaan. In Vrijgekocht duiken ze in de alternatieve levenswijzen in ecologische dorpen.

Bob Radstake in een bos bij Dalfsen

Bob Radstake woont in een bos in Dalfsen. De grote droom van Bob is om een levend dorp te bouwen. Dat zijn huizen gebouwd in groeiende bomen. Om dat te financieren, organiseert hij een festival dit voorjaar. Hij leeft zelf al bijna compleet zelfvoorzienend met zijn gezin op een mooi idyllisch plekje.

Ecodorp in Bergen

Jan Cuperus heeft met een paar mensen een stuk grond in Bergen gekocht. Vroeger was het een militair vliegveld, nu wordt het een ecodorp. Ze zijn al aan het experimenteren met het bouwen van leemwoningen en tinyhouses.
’Vrijgekocht’ is te zien op Hemelvaartsdag, 25 mei, om 17.20 uur bij TV Oost. De uitzending wordt elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.