nieuws

Winst netwerkbeheerder Rendo goed nieuws voor gemeenten Kop Overijssel

Hoofdkantoor van Rendo in Meppel
Hoofdkantoor van Rendo in Meppel
Netwerkbeheerder Rendo in Meppel heeft het jaar 2016 afgesloten met een winst van 13,7 miljoen euro. En dat is goed nieuws voor de aandeelhouders, waaronder de Overijsselse gemeenten Steenwijkerland, Staphorst, Hardenberg en Zwartewaterland.
De gemeenten in de Kop van Overijssel krijgen net als verschillende gemeenten in de provincie Drenthe een deel uit de winst van de Rendo. Het gaat daarbij om een gezamenlijk bedrag van 7,5 miljoen euro. Dat is net zoveel als vorig jaar. De rest van de winst, zes miljoen, vult de reserves aan bij Rendo.

Directeur Eddy Veenstra van Rendo zegt tegen RTV Drenthe dat in het afgelopen jaar afgerekend is met problemen uit het verleden. "We hebben ingewikkelde fiscale dossiers uit het verleden gesloten en niet kernactiviteiten als het onderhoud van cv-ketels en het bezit van een elektriciteitscentrale in Steenwijk afgestoten."
De netbeheerder uit Meppel heeft zich voorgenomen om zich de komende jaren in te gaan zetten voor de energietransitie. Daar wil Rendo de gemeenten in haar werkgebied mee gaan helpen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.