nieuws

‘Voluit Leven’ van UT en MedEye van ziekenhuis Deventer genomineerd voor Zinnige Zorg Awards

Deventer Ziekenhuis genomineerd voor prijs
Deventer Ziekenhuis genomineerd voor prijs
'Voluit Leven', een behandelprogramma mede-ontwikkeld door Universiteit Twente en het slimme oog MedEye van ziekenhuis in Deventer, zijn genomineerd voor de Zinnige Zorg Awards. Voor de prijs zijn nog acht andere projecten in de race. De hoofdprijs is tienduizend euro.Â
De prijs, die bestaat uit drie verschillende geldprijzen, is in het leven geroepen door zorgverzekeraar VGZ. De zorgverzekeraar reikt de prijs uit aan instellingen en organisaties die 'betere zorg tegen lagere kosten' realiseren.

'Voluit Leven'

'Voluit Leven' van de Universiteit Twente is een behandeling die mensen met een milde of matige depressie kan helpen. Zelfhulp via e-health of via een boek en gecombineerd met persoonlijke gesprekken is de kern van de behandeling. De behandeling is genomineerd omdat het zou zorgen voor psychologische flexibiliteit in plaats van klachtenvermindering bij patiënten.

MedEye

Het slimme oog van het ziekenhuis in Deventer komt ook in aanmerking voor het prijzengeld. Het ziekenhuis werkt met het zogeheten MedEye dat ervoor zorgt dat medicatiefouten voorkomen kunnen worden. Het toedienen van medicijnen bij patiënten die in het ziekenhuis liggen, wordt automatisch gecontroleerd door MedEye.
De tien genomineerden dingen mee naar drie geldprijzen: 10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor nummer twee (zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (bronzen award).
De winnaars kunnen hun prijs besteden aan zorgvernieuwing. Het Nederlandse publiek bepaalt vanaf vandaag wie de drie finalisten worden. Stemmen kan nog tot 4 juni op de website.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.