nieuws

Topscorers: Winst voor Armenteros, Van der Leij, Van Benthem en Penterman

Het voetbalseizoen voor de Overijsselse clubs zit erop. De topscorers zijn bekend. Hieronder een overzicht van de Overijsselse topscorers van dit seizoen per divisie.

Eredivisie

Gisteren wist Samuel Armenteros niet te scoren tegen Feyenoord, maar hij pakte wel de winst in de eredivisie. Concurrent Enes Ünal scoorde wel, maar blijft met 18 treffers een doelpunt achter Armenteros in de eindstand. Queensy Menig is de nummer drie met negen treffers. Bekijk hier de hele lijst.

2e divisie

De winst in de 2e divisie ging naar Rob van der Leij van HHC Hardenberg. De aanvaller scoorde vooral in het begin van het seizoen, maar werd niet meer ingehaald door de concurrentie. De tweede plek wordt gedeeld tussen zijn ploeggenoten Glenn Kobussen en Sargon Gouriye en Ruben de Jager en Dylan George van Jong FC Twente. Alle vier scoorden zij zeven keer. Bekijk hier de hele lijst.

3e divisie

Rens van Benthem werd overtuigend Overijssels topscorer van de 3e divisie. De aanvaller van Quick'20 kwam tot liefst 28 treffer. Gisteren voegde hij op de laatste speeldag nog twee treffer toe aan zijn totaal. Cenk Uguz van HSC'21 werd tweede met 20 doelpunten. Bas ter Hogt, ook van de ploeg uit Haaksbergen maakte er 15 en werd derde. Bekijk hier de hele lijst.

Hoofdklasse

Door een fantastische eindsprint werd Hielke Penterman van Excelsior'31 Overijssels topscorer van de hoofdklasse. Hij maakte er zaterdag twee en kwam daardoor op een totaal van 24 doelpunten. Omar Kavak van SC Genemuiden leek lang op de winst af te gaan, maar mede door een blessure in de laatste weken bleef hij op 22 treffers staan. Martijn Brakke van Staphorst eindigde op plek drie met 17 doelpunten. Bekijk hier de hele lijst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.