Zeilschip de Tukker ligt nog even stil; wie houdt het schip boven water?

Nu ligt het zeilschip nog in de haven van Deventer, maar de bedoeling is dat de Tukker zo snel mogelijk weer het water opgaat. De apk van het schip, waarop jongeren worden geholpen om hun leven weer op de rit te krijgen, is verlopen. De organisatie doet haar stinkende best om de boot weer vaarklaar te maken, maar er moet nog veel gebeuren voordat er weer gevaren kan worden.

"Het certificaat van deugdelijkheid van het schip is verlopen. Jongeren zijn op dit moment het schip aan het opknappen om het weer zeewaardig te krijgen'', zegt de schipper van de Tukker, Gerbrand Schutte.

Opknappen kost veel geld

Om het certificaat, oftewel de apk van het schip, weer terug te krijgen, moet de organisatie diep in de buidel tasten. "Het kost iets meer geld dan het opknappen van de onderkant van je auto. Dat is ook één van de redenen dat we nu stilliggen", meent Schutte. 

Zorginstellingen 

Over het zoeken naar sponsors maakt Schutte zich geen zorgen.

"Meer nog dan sponsors hebben we instellingen, zoals Jeugdzorg, nodig die met tien tot twaalf jongeren met het schip willen varen. Daarnaast hebben we goede afspraken nodig met zorgaanbieders die het een bewezen goed project vinden", vertelt de schipper van de Tukker.

Positief over de toekomst

Schutte is zeer positief over de toekomst. "Het gaat absoluut lukken. Het schip is al uit de verkoop gehaald door de gemeente Deventer. Nu is het hopen dat andere partijen 'ja' zeggen tegen een terugtocht van het schip naar zee", aldus Gerbrand Schutte.

Meer over dit onderwerp:
de tukker Schip Deventer Nieuws
Deel dit artikel: