nieuws

Negen jaar cel en tbs geëist in cassatie na steekpartij Hengelo in 2012

Rechtspraak
Rechtspraak
Tegen een man uit Hengelo is voor het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden negen jaar gevangenisstraf en tbs geëist voor de poging tot moord op zijn ex-vriendin in Hengelo in 2012.
Het gaat om een behandeling na een zogenoemde cassatieprocedure. De eis komt overeen met de straf die de rechtbank in 2014 aan de man had opgelegd. Hierop volgde een hoger beroep.

Recht op rechtsbijstand

De Hoge Raad vernietigde in 2015 de uitspraak in dat hoger beroep, omdat de zaak tegen de man was behandeld zonder bijstand van een advocaat. Die had tijdelijk het werk neergelegd, omdat er problemen waren met de betaling. Volgens de Hoge Raad kon de man als gevolg het hem toekomende recht op rechtsbijstand feitelijk niet uitoefenen.
De man drong op 24 oktober 2012 de woning van zijn ex aan de Botstraat binnen en stak haar meermaals met twee messen. Het slachtoffer overleefde de aanval ternauwernood. Medewerkers van de ambulance troffen de vrouw in een plas bloed aan. Uiteindelijk lag de vrouw lange tijd in het ziekenhuis, de eerste drie dagen zelfs in coma.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.