nieuws

Gaarkeuken De Eethoek in Almelo wint Ab Harrewijnprijs: 'grote waardering voor initiatief'

Stephan en Monique van Baaren
Stephan en Monique van Baaren © Ab Harrewijnprijs
Monique en Stephan van Baaren van De Eethoek uit Almelo - een gaarkeuken voor mensen met een minimale beurs - hebben de Ab Harrewijn Prijs 2017 gewonnen. 
De Eethoek is een gaarkeuken voor mensen die een gratis warme maaltijd kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze met weinig geld moeten rondkomen of omdat ze vanwege een lichamelijke handicap zelf niet kunnen koken. Op dit moment kent de gaarkeuken ruim vijftig gasten, onder wie 21 kinderen.

Waardering

"De jury heeft grote waardering voor de schijnbare eenvoud van het initiatief: samen eten, elkaar leren kennen, elkaar helpen. Met veel creativiteit slaagt het team van De Eethoek erin voor een minimaal bedrag een warme maaltijd op tafel te zetten voor ruim vijftig gasten", aldus het juryrapport.
"We hopen dat de prijs bijdraagt aan de bekendheid en waardering voor De Eethoek en hopen dat het prijzengeld ook wordt ingezet voor een mooie feestmaaltijd."

Initiatief

De Ab Harrewijn Prijs is een initiatief van de gelijknamige stichting, vernoemd naar de gelijknamige theoloog, dominee, arbeidspastor bij DISK Amsterdam, voorzitter en Tweede-Kamerlid van GroenLinks.
De Ab Harrewijn Prijs wordt jaarlijks uitgereikt sinds 13 mei 2003, een jaar na het overlijden van Harrewijn. Ze heeft tot doel bijzondere initiatieven voor de onderkant van de samenleving voor het voetlicht te brengen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.