nieuws

Staphorst begint nacompetitie met overwinning op Ter Leede, gelijkspel Olde Veste

Jeroen van der Meer
Jeroen van der Meer © Staphorst
Staphorst is de nacompetitie om een plek in de 3e divisie goed begonnen. De hoofdklasser won in de halve finales in eigen huis met 2-0 van Ter Leede, dat ook in de hoofdklasse speelt.
Staphorst was de ploeg met de meeste mogelijkheden in de eerste helft, maar het duurde tot de laatste minuut voor het op voorsprong kwam. Martijn Brakke scoorde uit een voorzet van Jeroen van der Meer. De ruststand was ook 1-0. Na een uur lag het duel bijna een half uur stil na problemen met het licht. Kort na de onderbreking zorgde Van der Meer zelf voor de 2-0 op aangeven van Mike Reuvers. Daar bleef het bij in Staphorst.
Volgende week dinsdag is de return. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de finale van de nacompetitie. Daarin is de winnaar van de dubbele confrontatie tussen Achilles Veen en ODIN'59. Het eerste duel werd vanavond gewonnen door ODIN met 1-0.

Gelijkspel Olde Veste

Een stapje lager speelde eersteklasser Olde Veste met 2-2 gelijk bij WHC, dat ook in de eerste klasse speelt. De ploegen strijden in een poule van drie om een plek in de hoofdklasse. Door de het gelijkspel speelt WHC zaterdag tegen Oranje Nassau uit de hoofdklasse. Volgende week dinsdag komt Oranje Nassau naar Steenwijk. De winnaar van de poule plaatst zich voor de finale.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.