nieuws

Enquête online oplichting: "Dacht dat het mij niet zou gebeuren"

Enquête over internetoplichting
Enquête over internetoplichting
Telefoons, oorbellen, schoenen, lampen, speelgoed, geluidsboxen, caravans, auto's, televisies, enzovoort. We kopen van alles op internet en soms worden we beduveld. Dan zijn de spullen betaald, maar worden ze niet geleverd of wordt een namaakproduct thuisgestuurd.
De regionale omroepen en de NOS onderzoeken hoe vaak internetoplichting voorkomt en wat de politie er aan doet. Slachtoffers kunnen via een enquête aangeven hoe ze zijn opgelicht, of ze aangifte hebben gedaan en wat daar vervolgens mee gebeurd is.

Betalen voor niets

Ook gedupeerden uit Overijssel doen mee aan het onderzoek. De verhalen zijn ongeveer hetzelfde. Mensen kopen iets en betalen daarvoor. Daarna wachten ze tevergeefs tot hun aankoop wordt thuisbezorgd of ze krijgen een namaakproduct.
De meeste gedupeerden bestelden hun spullen op Marktplaats. De bedragen waarvoor ze het schip in zijn gegaan variëren van een paar
euro tot enkele honderden en zelfs duizenden euro's.  
Een vrouw uit Zwolle meldt dat ze voor een paar honderd euro een smartphone kocht op Marktplaats. Ze betaalde, maar de telefoon heeft ze nooit gezien. Ze besluit de enquête met de opmerking: "Dacht dat het mij niet zou gebeuren." 

Enquête invullen kan nog

Heeft u ook te maken gehad met internetoplichting? Laat het ons weten. U kunt de enquête nog steeds invullen en als u wilt kunt u ook tips achterlaten hoe je oplichting kunt voorkomen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.