nieuws

Opnieuw tbs geëist tegen patiënt met dwangverpleging in kliniek Balkbrug

Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug
Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug
Tegen een patiënt van de tbs-kliniek in Balkbrug die in 2015 een behandelaar met een potlood aanviel is opnieuw tbs geëist. De officier van justitie vroeg de rechtbank van Zwolle te voorkomen dat de 40-jarige tbs'er uit de dwangverpleging komt en nieuwe slachtoffers maakt.
De man heeft in 2015 een potlood gegrepen waarmee hij een behandelaar meerdere keren in zijn hoofd en nek stak. Voor de officier van justitie een poging tot moord of doodslag, volgens de advocaat niet bewezen omdat de behandelaar zich niets kan herinneren van de aanval.
De 40-jarige tbs'er werd met geboeide handen de zittingszaal binnengebracht. De man wordt gezien als een gewelddadige en paranoïde, achterdochtige en psychotische patiënt. Hij is het niet eens met de conclusies die het Pieter Baan Centrum trok na een observatie. Die conclusie is dat de man in de tbs thuishoort.
Volgens de tbs'er is er sprake van "machtsmisbruik van ambtenaren en rechters die controle hebben op medicijnen" en maakt de staat zich schuldig aan mensenhandel. Hij beweert door het OM op een dodenlijst te zijn gezet.
De rechtbank in Zwolle doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.