nieuws

Wethouder Raalte maakt excuses voor achterhouden rapport

Wethouder Jacques van Loevezijn (gemeente Raalte)
Wethouder Jacques van Loevezijn (gemeente Raalte)
Wethouder Jacques van Loevezijn van Raalte biedt de gemeenteraad zijn excuses aan voor het achterhouden van een rapport over het koopgedrag van consumenten in Raalte.
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 april kon de wethouder niet verklaren waarom het zogeheten Koopstromenonderzoek niet met de gemeenteraad gedeeld was.

‘Mijn oprechte excuses’
In een brief aan de politici legt hij uit hoe dat kon gebeuren. "De onderzoeken zijn doorgestuurd naar het ROV (de plaatselijke winkeliersvereniging, red.) en openbaar gemaakt op internet. Daarbij is helaas verzuimd de stukken ter informatie aan te bieden aan het college en de gemeenteraad."

Daarvoor trekt hij het boetekleed aan. "Dat had, zeker gezien de discussie rondom het betaald parkeren, wel gemoeten en daarvoor bied ik mijn oprechte excuses aan."

Gemeente gaf opdracht
De gemeente gaf zelf opdracht voor het uitvoeren van het onderzoek en betaalde er 6.000 euro voor. Ook werden de uitkomsten besproken in een ‘portefeuillehoudersoverleg’ van de wethouder.
De gemeenteraad vergaderde in april over de bereikbaarheid van het winkelcentrum van Raalte.

Kwalijke zaak

Dit onderzoek had de raadsleden in die discussie van belangrijke informatie kunnen voorzien. Een kwalijke zaak, vindt fractievoorzitter Arie van der Wilt van oppositiepartij PvdA.

Hij zegt dat de wethouder op 1 juni, als er over het ‘vergeten’ rapport gepraat wordt, pittige vragen kan verwachten. ''Hij heeft de raad niet volledig geïnformeerd'', aldus Van der Wilt.

Geen toelichting excuusbrief
De wethouder was niet bereid om vandaag toelichting te geven op zijn excuusbrief. Hij wil eerst met de gemeenteraad over dit onderwerp in gesprek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.