nieuws

Jonge 'nep-agenten' krijgen van echte politie dag van hun leven

Jeugd Agent Monique met haar collega en de collega's in spé
Jeugd Agent Monique met haar collega en de collega's in spé
Twee jongens uit Raalte hebben de dag van hun leven gehad. Ze mochten gisteren zomaar een kijkje nemen op het politiebureau en werden ook nog in een echt politie-uniform gehesen.
"We zagen de twee jongens bij de Albert Heijn in Raalte staan in zelfgemaakte politie-uniformen. Zo kwamen we met elkaar in gesprek", vertelt jeugdagent Monique Bloo.

Mee naar het bureau

De twee waren erg geïnteresseerd in het politiewerk en de agenten boden aan dat de jongens op hun verjaardag een keer een kijkje mochten komen nemen op het bureau. 
"Eén van de jongens vertelde dat hij net jarig was geweest en dus lang moest wachten. We vroegen of hij nu wilde kijken." Volgens Monique twijfelden de jongens even, maar gingen uiteindelijk toch mee naar het bureau. 
Na de rondleiding kregen de twee een politie-uniform aan en een pet op en mochten ze met de twee agenten op de foto. "Ze hadden echt de dag van hun leven."

Na het eten thuis

Het uitstapje zorgde er wel voor dat de jongens na het eten thuis waren. "We hadden ze gezegd dat ze moesten uitleggen waarom ze zo laat waren. 's Avonds brachten we als verrassing nog de uitgeprinte foto. Dat vonden de jongens, maar ook de ouders erg leuk."

Kan dit onder werktijd?

"Ik ben jeugdagent en op dit moment was ik samen met mijn collega, zij is wijkagent. Als we er tijd voor hebben, dan vinden we dit leuk om te doen. Als het kan, dan kan het. Het is ook een mooi moment om aan die jongens te geven", vertelt Monique. 
"We moeten naar heel veel verschillende soorten meldingen. Als dit dan tussendoor komt, is dat prachtig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.