nieuws

Zwolse studententeams maken zich op voor Shell Eco-marathon in Londen

Twee Zwolse studententeams nemen het volgende week tijdens de Shell Eco-marathon in Londen met zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen op tegen ruim 170 teams uit 27 landen. Vandaag maakte één van de teams een testrit in Zwolle
De Shell Eco-marathon is een van ’s werelds grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. Studenten uit de hele wereld gaan de uitdaging aan om een voertuig te ontwerpen dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof.
Het huidige record staat op 3.771 km, wat ongeveer gelijk staat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug.
Het team van Windesheim kon vandaag hun auto testen. Het team van Deltion wilde dat vandaag ook, maar zij waren er niet in geslaagd alle voorbereidingen op tijd af te ronden. Toch maakt het team zich geen zorgen voor de wedstrijd in Londen. Ook het team van Windesheim kreeg te maken met tegenslagen: zo brak op een gegeven moment het stuur af.

Gezamenlijk ontwerp

De twee Zwolse teams van het Deltion College en hogeschool Windesheim werken intensief samen tijdens het voorbereidingstraject. Ze ontwierpen samen de ultralichte carbon body van de voertuigen, delen onderling technische kennis en controleren elkaars voertuig tijdens het testen.
Het Blue Racing Team van Windesheim rijdt met een waterstofauto in London. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.