nieuws

Verdachte dood zwangere vriendin Deventer weigert mee te werken aan onderzoek

Pieter Baan Centrum
Pieter Baan Centrum
De 26-jarige man uit Deventer die ervan verdacht wordt dat hij zijn zwangere vriendin vorig jaar om het leven bracht, weigert mee te werken aan onderzoek door het Pieter Baan Centrum (PBC). Dat zei de officier van justitie vandaag.
De man is op last van de rechtbank opgenomen in het PBC voor observatie. Deskundigen zitten nu met de handen in het haar. Ze signaleren diverse problemen bij de man, maar kunnen die niet met hem bespreken omdat hij niet wil.
Volgens de officier van justitie lijkt het erop dat de man diverse stoornissen heeft die zijn veroorzaakt door zijn jeugd in kindertehuizen en pleeggezinnen. Ook is er een vermoeden van seksueel misbruik.

Achtergrond

Normaal doet het PBC een onderzoek naar de achtergrond van een verdachte. Dat gaat echter bij de Deventenaar niet. Zijn vader leeft niet meer, een zus wil niet meewerken en zijn moeder zit in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. De vrouw wist niet eens dat haar zoon verdacht werd van een levensdelict.
De officier van justitie vroeg de rechtbank om bij hoge uitzondering toestemming te geven om de gezinsvoogd en een stichting voor jeugdigen waar de 26-jarige als kind verbleef te mogen horen over zijn jonge jaren, maar de rechtbank vindt dat te ver gaan. De gezinsvoogd beriep zich al op zijn zwijgrecht.
De Zwolse rechters zeggen begrip te hebben voor de wens van de officier van justitie, maar denken dat er ook al veel duidelijk wordt uit de observaties die gedaan worden in het PBC.
Op 4 juli moet het rapport van de Utrechtse kliniek klaar zijn. Dan buigt de rechtbank zich inhoudelijk over de zaak.

Dood vriendin

De man wordt ervan verdacht dat hij zijn vriendin op 21 juli vorig jaar mishandelde. Een dag later overleed zij in het ziekenhuis aan de verwondingen. De vrouw was op het moment van de mishandeling al enkele maanden zwanger van een tweeling.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.