nieuws

Ritmegevoel en fan van Go Ahead Eagles? Club moet op zoek naar nieuwe trommelaar

Heb je een beetje een ritmegevoel? En liefde voor de Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles? Dan is dit je kans: na vijftien jaar moet het sfeerteam op zoek naar een nieuwe trommelaar, omdat de huidige man er mee stopt. Melvin Klomp hangt zijn stokken aan de wilgen. "Ik vind het wel een mooi moment om te stoppen."
"Ik wilde eerder al stoppen, maar doordat we weer naar de Eredivisie gingen besloot ik nog even door te gaan", zegt Klomp. Nu de Eagles gedegradeerd zijn, stopt hij alsnog. "Ik vind dat ik het lang genoeg heb gedaan, het is tijd voor iemand anders."
Hij begon op zijn twaalfde als trommelaar bij de Deventer voetbalclub. Vijftien jaar lang was hij degene die het gezang van de supporters begeleide. "Meestal begon iemand te zingen en dan pakte ik het meteen op." 

Doetinchem-uit

Klomp maakte veel goeie en ook slechte tijden mee met de club. Zijn mooiste wedstrijd was een jaar geleden. "Doetinchem, De Graafschap-uit. Toen we promoveerden. Twee jaar daarvoor, toen we in Volendam promoveerden, was ik er niet bij omdat ik op vakantie was."
De Eagles spelen komend seizoen weer in de Jupiler League, spelers zullen vertrekken en het is afwachten wat voor team er straks staat. "Maar ik heb er wel vertrouwen in dat we binnen een jaar of twee jaar weer terug in de Eredivisie zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.