nieuws

Vak-P gaat in op uitnodiging Twente, Verenigt! voor gesprek over politie-inval

Vak-P gaat in gesprek met Nationale Ombudsman
Vak-P gaat in gesprek met Nationale Ombudsman
Vak-P wil in gesprek met de Nationale Ombudsman en de gemeente Enschede, FC Twente, politie en justitie over de politie-inval in het supportershome van de harde kern van FC Twente.
De ledenvereniging Twente, Verenigt! besloot naar aanleiding van de inval en de nasleep hiervan de Nationale Ombudsman in te schakelen. Ook de gemeente Enschede, politie, justitie, FC Twente en Vak-P werden opgeroepen om samen met de ombudsman het gesprek aan te gaan.
"Het bestuur van Vak-P is hiermee de eerste van de betrokken partijen die kiest voor samenwerking", laat Twente, Verenigt! weten op haar website. "Wij zijn verheugd met deze bevestiging en hopen dat de andere partijen snel zullen volgen."

Onafhankelijk onderzoek

De uitnodiging volgde kort nadat burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede een onafhankelijk onderzoek had ingesteld. De Nationale Ombudsman is een onafhankelijk functionaris die klachten van burgers over onbehoorlijk overheidsoptreden behandelt.
Volgens Twente, Verenigt! proberen alle partijen hun eigen straatje schoon te vegen. De ledenvereniging wil alle partijen aan één tafel krijgen om de waarheid boven tafel te krijgen en om te kijken naar de veiligheid in De Grolsch Veste.
"Open en transparant. Geen geheime agenda’s, maar gewoon een open en eerlijk gesprek met alle partijen. Constructief zoeken naar oplossingen in plaats van wijzen naar elkaar", liet de ledenvereniging destijds weten.
"Wij vinden dat er alles aan gedaan moet worden om een dergelijk exces in de toekomst te voorkomen zodat we weer gewoon kunnen genieten van een heerlijke pot voetbal in een kolkende Grolsch Veste."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.