nieuws

Directeur Wieringa van Zwolse theaters kon 'buitenkans' bij DeLaMar in Amsterdam niet laten liggen

Margreet Wieringa, wordt vanaf september de nieuwe directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam. "Het was een buitenkansje dat ik niet kon laten liggen."
Ze is nu nog directeur van Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel in Zwolle, maar volgt op 6 september de huidige directeur van het DeLaMar, Edwin van Balken, op. "Ik neem in elk geval een bak ervaring mee vanuit Zwolle. Zonder Zwolle had ik deze baan bij DeLaMar niet gekregen", zegt Wieringa.

Weemoed

Toch vertrekt ze wel een beetje met weemoed, aangezien Zwolle in de ogen van Wierenga uniek is. "Je hebt in Zwolle de combinatie van een modern theater, waar je alle producties kunt laten zien, en daarnaast prachtige oude zalen in Odeon."
De verschillen met Amsterdam zijn in haar ogen groot. In Zwolle kan het volgens Wierenga lastig zijn om publiek te trekken. "In Amsterdam is dat anders, daar heb je een andere samenstelling van je publiek. Je hebt de Amsterdammers zelf, maar daarnaast lopen voorstellingen daar langer, waardoor je mensen uit het hele land trekt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.