nieuws

Vijf aanhoudingen tijdens doorzoeking woning Enschede waar handgranaat werd gegooid (UPDATE)

Bij de doorzoeking van een woning in Enschede, waar in december een handgranaat naar binnen werd gegooid, zijn vanochtend vijf mensen aangehouden op grond van de wet wapens en munitie. Een van de arrestanten is de bewoner van de woning. Vanochtend vroeg viel een bewapend onderzoeksteam de woning binnen, op zoek naar sporen die leiden naar de verantwoordelijken voor de aanslag. Politie, recherche en medewerkers van Defensie zijn aanwezig in de woning.
Rond vijf uur vanochtend kwamen de politie, recherche en medewerkers van Defensie bij de woning voor de doorzoeking. De woning is afgezet, net als een deel van de straat. Hoe lang de doorzoeking nog duurt is onbekend.
Op 22 december vorig jaar werd aan het begin van de nacht een handgranaat bij de woning aan de Auskamplanden naar binnen gegooid. Niemand raakte gewond. Dat het om een handgranaat ging blijkt volgens de politie uit onderzoek, maar de bewoner spreekt dat tegen. Volgens hem is er vuurwerk in de gang ontploft. De man loofde destijds een beloning uit van 10.000 euro.
In de media reageerde de bewoner eerder dat de politie bezig is met een hetze tegen hem, omdat hij lid is van motorclub Satudarah. Hij heeft geen aangifte gedaan en wilde niet meewerken aan het politieonderzoek.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.