nieuws

Theaterstuk Robin Hood in de bossen van Hertme

Het belooft een spannend theaterstuk te worden. Robin Hood in het openluchttheater van Hertme. Met een groep ruiters die een jaar geleden nog nooit paardgereden had en vuurspuwende circusartiesten in een bosrijke omgeving. Maar het is goed verzekerd.Â
"De verzekering wilde weten hoe hard de paarden gaan", lacht regisseur Jos Brummelhuis. Tijdens de repetitie zie je dat de paarden onrustig worden van de muziek. Voorop rijdt een ervaren ridder in harnas, die via een speciale stellage het paard bestijgt. "Als ze er maar niet vandoor gaan. Gelukkig zijn er een heleboel paardenkenners bij die goed weten wat we doen." 

Robin Hood

Ook de meeste acteurs zijn geen professionals. "De auditie was het spannendst", vertelt Iban Gast. Hij heeft de rol van Robin Hood gekregen, maar had geen acteerervaring voor dit stuk. "Ik moet ook spannende dingen doen. Als slingeren aan een kroonluchter en een zoenscène." 

Romantiek en zwaardgevechten

Componist Toon Lansink zorgt ervoor dat de muziek tot in detail getimed is. "Bij zwaardvechten hoor je in de muziek de zwaarden echt tegen elkaar slaan. Maar dat moet dus precies op het juiste moment samenkomen."
Lansink is het beste in de romantische muziek, zegt hij. Dat komt goed uit bij de zoenscène. Of de vrouw van Iban Gast het leuk vindt dat haar man met een andere vrouw zoent, weten we niet. "Ik heb het er maar niet over gehad", verklapt Gast. 
Het stuk wordt van 25 tot en met 28 mei opgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.