nieuws

Overijssel wil het openbaar vervoer verbeteren door samenwerking met Gelderland en Flevoland

Het openbaar vervoer kan beter, zegt de provincie
Het openbaar vervoer kan beter, zegt de provincie
Om het openbaar vervoer in de provincie overzichtelijker, duurzamer en efficiënter te maken, gaat de provincie Overijssel kijken in hoeverre een samenwerking met de provincies Gelderland en Flevoland rendabel is.
De drie provincies starten een gezamenlijke verkenning voor het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Het gaat hierbij vooral om het busvervoer. Doel is om in 2020 als eerste het busvervoer in Midden-Overijssel, regio IJsselmond en de Veluwe aan te besteden. 

De speerpunten

“Met een andere indeling van de vervoergebieden krijgt de reiziger een efficiënt, overzichtelijk en betaalbaar openbaar vervoer", zegt gedeputeerde Boerman, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Overijssel.
En niet alleen de overzicht kan beter; met dit plan mikt de provincie ook op de duurzaamheid. Boerman: "Daarnaast kunnen we door een gezamenlijke aanbesteding ook flinke stappen zetten met de inzet van duurzaam busvervoer, zoals we dat met het Rijk hebben afgesproken in het Zero Emission Akkoord."

Flevoland denkt na

Alle drie hebben de intentie, maar Flevoland heeft nog wat bedenktijd nodig. Gedeputeerde Staten van Gelderland en Overijssel hebben inmiddels besloten te starten met de verkenning voor een gezamenlijke aanbesteding. Flevoland besluit op 30 mei hierover.
Het voorstel voor een verkenning tot een gezamenlijke aanbesteding wordt voor de zomer van 2017 aan Provinciale Staten van de betrokken provincies voorgelegd, te samen met het advies van de reizigersorganisaties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.