nieuws

Eigenaar Zwolse stomerij bang voor faillissement door schuld bodemverontreiniging

Stomerij probeert faillissement te voorkomen
Stomerij probeert faillissement te voorkomen
De eigenaar van de voormalige stomerij Top Cleaning in Zwolle is naar de Raad van State gestapt om een faillissement te ontlopen in een zaak over bodemverontreiniging. De eigenaar zegt niet verantwoordelijk te zijn voor grondwatervervuiling bij zijn oude bedrijfspand aan de Korte Kamperstraat.
De gemeente eist van hem een plan om de grond te saneren, maar dat weigerde hij. Ook dwangsommen van maximaal vijftigduizend euro en een deurwaarder konden de man niet overtuigen.
Inmiddels heeft de man een schuld van dertigduizend euro. Omdat op zijn AOW en onroerend goed beslag is gelegd, heeft hij de Raad van State gevraagd de invorderingen te schorsen.

'Niet vervuild'

De raadsmannen van de eigenaar van de stomerij zeggen dat uit nieuw onderzoek blijkt dat het perceel van de vroegere stomerij helemaal niet vervuild is. Maar volgens de gemeente is er wel een duidelijk verband tussen de grondwatervervuiling in de straat en de oude stomerij. 'Dat is jaren geleden al vastgesteld en toen niet bestreden door de eigenaar van de stomerij.'
Volgens de voorzitter van de Raad van State kan het besluit alleen door de gemeente worden teruggedraaid. Maar die ziet dat niet zitten.
De voorzitter adviseerde de eigenaar eieren voor zijn geld te kiezen. “U loopt het risico om 50.000 euro te verliezen en dan zijn we nog geen stap verder”, zei hij.
De uitspraak volgt over twee weken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.