nieuws

Stichting Informele Zorg Hengelo krijgt vandaag Appeltje van Oranje voor Ervaringsmaatjes

Een bijzondere ochtend voor Stichting Informele Zorg uit Hengelo. Ze krijgt van de koning en de koningin het Appeltje van Oranje uitgereikt, de prijs voor organisaties die zich inzetten voor de samenleving en maatschappelijke samenhang. Stichting Informele Zorg krijgt de prijs voor het project Ervaringsmaatjes. "Een geweldige bevestiging van het werk dat we doen", zegt directeur Marcel Garritsen.
Het project is bedoeld voor kinderen die in hun directe omgeving te maken hebben met iemand met een beperking. Jong-volwassenen die daar ervaring mee hebben delen die ervaring met kinderen die in dezelfde situatie zitten. Het project levert de stichting een geldbedrag van vijftienduizend euro op en een beeldje.
Garritsen is erg blij met de erkenning voor het project. Hij kijkt met plezier vooruit naar de uitreiking later vanochtend. "De koning en koningin zijn er en prinses Beatrix." De winnaars, drie in totaal, krijgen de prijs op Paleis Noordeinde uitgereikt. 
"We gaan het geld gebruiken om het project landelijk weg te zetten. Vanuit het hele land is interesse voor het Ervaringsmaatjes-project. We hebben mensen en materialen nodig en daarvoor gaan we het geld inzetten."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.