nieuws

Op zoek naar geluk? Ga in Deventer of Hellendoorn wonen!

Wilt u zich nog gelukkiger voelen dan u al bent? Dan is een verhuizing naar Deventer of Hellendoorn het overwegen waard. Inwoners van de gemeente Hellendoorn zijn namelijk het meest gelukkig van alle Nederlanders. En Deventer hoort bij de top-10 van gelukkigste steden van het land. Dat zegt de Stichting Atlas voor Gemeenten, die voor het eerst het geluksgevoel per gemeente in kaart heeft gebracht.
Voor het maken van de Geluksatlas 2017 mochten inwoners een rapportcijfer geven over hoe tevreden ze zijn. En in Hellendoorn blijken ze dus het meest gelukkig te zijn: 94 procent van de inwoners voelt zich gelukkig. En het minst gelukkig? Dat zijn ze in Rotterdam, waar 'slechts' 82 procent van de inwoners zichzelf gelukkig noemt.
Belangrijk voor het geluksgevoel is het hebben van werk, het zien van vrienden en gezondheid. Gelukkige gemeenten kenmerken zich vooral door een goed woon- en leefklimaat en relatief veel gezonden mensen. De gelukkigste mensen zijn rijke, hoogopgeleide, christelijke, getrouwde 65-plussers zonder thuiswonende kinderen en zonder migratieachtergrond.
Deventer staat in de top-10 van gelukkigste steden op een prima tiende plek. De plek van de andere Overijsselse steden is nog niet bekend; de Atlas wordt vandaag gepubliceerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.