nieuws

Wie herkent deze vrouw? Ze probeert geld te stelen bij een apotheek in Zwolle

Onder de Loep
Onder de Loep
Bij de apotheek in de wijk Holtenbroek in Zwolle probeert een vrouw door een geldwisseltruc een medewerkster op te lichten. Inmiddels blijkt dat de vrouw dit op meerdere plekken in Zwolle heeft gedaan.
Bij de apotheek mislukt haar truc, omdat de medewerkster het geld goed natelt. Op andere plekken in Zwolle is het de vrouw wel gelukt om geld buit te maken.

Hoe werkt haar truc?

Ze komt de apotheek binnen en wil een tube kopen. Die kost €6,50. Ze betaalt met een biljet van 100 euro. Omdat de medewerkster dat niet kan wisselen gaat ze even naar achteren. Als ze terug komt met wisselgeld begint de wisseltruc. 

In zeer gebrekkig Nederlands zegt de vrouw dat ze €6,50 voor de tube te veel vindt. Ze wil maar drie euro betalen. Dat krijgt ze niet voor elkaar, waarna ze het wisselgeld weer teruggeeft aan de medewerkster. Maar een biljet van 50 verdwijnt vliegensvlug via haar linkerhand.

Biljet van 50 euro verdwijnt

De medewerkster is zo scherp om het wisselgeld nog een keer na te tellen. Ze merkt meteen dat ze 50 euro mist. Eerst doet de vrouw alsof ze echt niet weet waar dat biljet gebleven is, maar als er nog een medewerker bij komt, ziet ze het briefje van 50 'ineens' op de grond liggen.
Hier is haar truc om 50 euro te stelen mislukt. Inmiddels is duidelijk dat ze dit veel vaker doet. Er is bij de politie meerdere keren aangifte gedaan tegen deze vrouw.

Tips?

Herkent u haar of bent u zelf ook slachtoffer van deze vrouw geworden? Bel dan het gratis nummer van de tiplijn: 0800 – 6070. Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.