nieuws

Bankpas gestolen in Deventer; deze vrouw trekt in een half uur tijd de hele rekening leeg

Onder de Loep
Onder de Loep
Eerst neemt ze 1.250 euro op. Zo'n 10 minuten later 4.000 euro en enkele minuten later pint ze de laatste paar euro's van de rekening. De politie zoekt in Deventer een vrouw die in een half uur tijd bijna 5.500 euro opneemt met een gestolen bankpas.
De pas is kort daarvoor gestolen in Colmschate. Aan het Fonteinkruid, vlakbij het winkelcentrum wordt op vrijdag 3 maart een vrouw aangesproken door een duo. Ze vertellen dat ze van een een stichting zijn die vluchtelingen hulp biedt.

Vrouw met muts plundert rekening

Waarschijnlijk een smoes om de vrouw aan de praat te houden zodat in de tussentijd op een slinkse manier haar bankpas gestolen kan worden. De bankpas belandt uiteindelijk in de handen van een vrouw. Die gaat ermee naar de Rabobank aan de Keizerstraat in Deventer.
Binnen een half uur neemt ze ruim 5.000 euro op met de gestolen pas. De vrouw is tijdens de transacties gefilmd door bewakingscamera's in het bankgebouw. 

Tips?

Wie de vrouw herkent, of haar eerder heeft gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de tiplijn van de politie: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem: 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.