nieuws

Wie stond tegenover het Italiaans restaurant in Zwolle vlak voordat er brand uitbrak?

De politie is op zoek naar een man die op de avond van Dodenherdenking vlak voor middernacht voor het Italiaans restaurant aan de Nieuwstraat in Zwolle stond. Bij het restaurant werden op de avond van 4 mei eerst de ruiten ingegooid, enkele uren later stond het restaurant in brand.
Een getuige heeft gezien dat rond 23.45 uur die avond een man voor het restaurant heeft gestaan. Het is voor de politie een belangrijke getuige die wellicht meer kan vertellen over de brand.

Ruiten ingegooid

Om half 11 die avond krijgt de politie de eerste melding dat er iets aan de hand is bij het restaurant aan de Nieuwstraat. Er zijn dan vier ruiten ingegooid. Twee uur later komt er weer een melding binnen over de horecazaak. Om half 1 's nachts staat het restaurant in brand.
De politie houdt rekening met brandstichting en onderzoekt of er verband is tussen de brand en de ingegooide ruiten eerder die avond. Opvallend is dat op dezelfde avond ook bij een pizzeria aan de Steenstraat in Zwolle een ruit is ingegooid. Beide horecazaken liggen zo'n 300 meter bij elkaar vandaan.

Tips?

Wie getuige is geweest van de vernielingen of de brand, wordt verzocht contact op te nemen met de tiplijn van de politie: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.