nieuws

Hof van Twente heeft verzoek voor muilkorf bijtende hond Diepenheim laten liggen

De hond die dinsdagmiddag een 6-jarig meisje in Diepenheim ernstig verwondde, vertoonde vaker agressief gedrag. Om die reden verzocht de politie de gemeente Hof van Twente om een muilkorfplicht voor de hond. Dat verzoek lag er al een tijdje, maar de gemeente was er nog niet aan toegekomen.
"Misschien hadden we daarmee het ongeluk kunnen voorkomen", vertelt burgemeester Ellen Nauta. Helemaal zeker kan ze daar niet van zijn, aldus Nauta. Hof van Twente heeft volgens haar onvoldoende buitengewoon opsporingsambtenaars (BOA's) om zo'n muilkorfplicht te handhaven.

Hand in eigen boezem

Dat de gemeente nog niet was toegekomen aan het verzoek valt de gemeente Hof van Twente te verwijten, zegt Nauta. "Gisteren heb ik het meisje en haar moeder bezocht en ik heb hen dit ook gezegd." Volgens Nauta gaat het naar omstandigheden goed met het meisje.
Burgemeester Nauta weet niet de exacte redenen waarom de politie wil dat de hond een muilkorf moet dragen. "Daar kunnen ze vrij snel om verzoeken. De politie heeft daar zijn eigen maatstaven voor. Die ken ik niet."

Gedragstest voor hond

De burgers hoeven volgens Nauta niet bang te zijn dat ze de hond weer snel op straat zullen aantreffen. "De hond blijft voorlopig vastzitten. Een dierenarts neemt een gedragstest af en dan is het aan de officier van justitie om te beoordelen wat er met de hond moet gebeuren." 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.