nieuws

Nu ook snel internet via glasvezel in zicht voor Kop van Overijssel

Glasvezelkabels
Glasvezelkabels
Rendo en het Communicatie Infrastructuur Fond CIF hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van een glasvezelnetwerk in Noordwest-Overijssel.Â
Daarmee komt snel internetten nu ook in zicht voor de kop van de provincie. In alle andere delen van de provincie Overijssel is al glasvezel aangelegd, of wordt een begin gemaakt daarmee.  
Rendo wil zesduizend adressen in het buitengebied van de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland, Staphorst en een gedeelte van Zwolle en Kampen op het bestaande glasvezelnetwerk in Overijssel aansluiten.
CIF bouwt al samen met COGAS aan een glasvezelnetwerk in de regio Twente en legt zelf een glasvezelnetwerk aan in Salland. In Zuid-Oost Twente en het Vechtdal worden momenteel campagnes georganiseerd om huishoudens te interesseren voor glasvezel. Rendo is al betrokken bij glasvezelprojecten in Drenthe.

Start na de zomer

Rendo en CIF willen na de zomer beginnen met een inventarisatie in de Kop van Overijssel. Wanneer meer dan de helft van de huishoudens aan de glasvezel wil, dan wordt gestart met de aanleg daarvan.
Rendo is gevestigd in Meppel en beheert en onderhoudt het gas- en elektriciteitsnetwerk in
de regio. 
CIF is een beleggingsfonds in telecommunicatie-infrastructuren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.